D’on vénen les nostres tradicions? Per què celebrem el Dia de la Candelaria? En aquest episodi us donem totes les dades que no sabies sobre l’origen i la història del Dia de la Candelaria. Explicarem d’on s’origina la tradició de menjar tamales i per què la xocolata és la beguda predilecta per a les nostres celebracions. Segons la cultura latina i desde Mèxic!

Aquesta festa se celebra quaranta dies després de Nadal, el 2 de febrer; tot i que, en els seus orígens, la festa era el 14 de febrer, quaranta dies després de l’Epifania.

A Valls se celebren cada deu anys les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, i des del 1851, a Molins de Rei se celebra un mercat i una fira agrícola, la Fira de la Candelera.

La Candelera coincideix amb el dia de la Marmota a Pennsilvània.La celebració de la Candelera va ser introduïda a la litúrgia cristiana pel papa Gelasi I l’any 496 com a continuació de diverses tradicions gregues i romanes que se celebraven per aquestes dates. Justinià la introduí a Constantinoble al segle vi, des d’on s’estengué per Orient i més tard per Occident.

Segons la tradició, abans de la missa major, es beneïxen candeles.A Catalunya, la diada es considera el dia per desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dona per tancat el cicle de Nadal.

El dia de la Candelera segons la cultura popular, és plausible fer un pronòstic, a mitjà termini, per saber si l’hivern ha de continuar. Així, segons una dita popular «si la Candelera plora, l’hivern és fora;

si la Candelera riu,l’hivern és viu».

És a dir que, si no plou, l’ambient hivernal continuarà.

O també,El dia de la marmota és un mètode folklòric usat pels grangers, especialment dels Estats Units i el Canadà, per predir la fi de l’hivern, basats en el comportament de l’animal quan surt d’hivernar el 2 de Febrer.

El dia de la marmota a Punxsutawney, el 2005.

És una festa o costum tradicional anomenada Groundhog Day, en anglès)

Segons la creença, si no es veu l’ombra de la marmota en sortir del cau, perquè el dia és ennuvolat, això significa que l’hivern acabarà aviat. Si, per contra, és un dia assolellat i es veu l’ombra de la marmota, vol dir que l’hivern durarà sis setmanes més.

El dia de la marmota assenyala aproximadament la meitat del període que va entre el solstici d’hivern i l’equinocci de primavera, de forma similar al dia de Tots Sants o el dia dels Difunts (l’equivalent al “Halloween”), que assenyala la meitat del període que va entre l’equinocci de tardor i el solstici d’hivern.OrigenAlguns remunten el costum a tradicions irlandeses

One Reply to “Moments : La Candelera , El dia de la marmota ☀️☔”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.