Aprèn a estimar-te: el camí a una vida satisfactòria Aprendre a estimar-se un mateix és molt diferent de caure en l’egoisme, i ens ajuda a estimar i ser estimats.

Sabem que un gran impulsor a la nostra vida és l'amor, però moltes vegades no entenem allò que en realitat és l'amor i allò que aquest ens aporta.

Diferents cultures, religions i pensaments espirituals de tots els temps coincideixen en la importància de saber estimar-se a si mateix perquè després aquest amor pugui sortir d'un cap als altres. El nostre món està afamat d'amor; però moltes vegades no entenem com obtenir i com viure l'amor.

A la recerca, anhelem rebre dels altres l'amor que cal, i arriba a ser confús buscar allò que no s'entén, al seu lloc, de vegades estem disposats a assumir patiment i dolor, és possible sentir que ens hem equivocat i que l'amor no sempre és bo, o que no hi ha sort a l'amor.

La importància de l'amor propi
No se pot donar el que no té i no és viable percebre o transmetre amor si no entenem el que és l'amor.

Tant se val les circumstàncies que hagis viscut, l'amor és una força que està sempre a la nostra disposició, com ho està el sol per al nostre món.

Com aprenem a estimar-nos nosaltres mateixos? A continuació us dono alguns consells per fomentar l'amor propi:

Aprèn a acceptar-te tal com ets, sense judicis, sense tractar-te injustament. Sense desqualificar-te.
Sent empatia cap a la teva persona. Entén que com a éssers humans som imperfectes i que ens podem equivocar.

Aprèn a perdonar aquelles persones que et van fer mal, no guardis rancúnies.
Intenta veure una cosa rescatable en les situacions desafiadores. Possiblement em diràs: “Hi ha situacions que no tenen res de bo”.

 És veritat, però, tu sí que pots fer una cosa bondadosa, fins i tot en les circumstàncies més difícils, com ho va fer Gandhi, Martin Luther King, Teresa de Calcuta, Malala Yousafzai, per nomenar-ne alguns.

Senti't amb el dret de merèixer el millor, no només el material. Vés a per això que tant anheles en el teu desenvolupament personal, no només el que respon al mirall social. Confia que tu ets capaç de fer allò amb què somies i desitges.

Cuida la teva ment: treballa a anar modificant els pensaments que no són per edificar o els que sents que t'ocasionen mal i si és possible, allibera'ls.
Cuida el teu cos: menja sanament, fes una activitat física que gaudeixis, dorm el que és necessari.


Alimenta el teu esperit, amb pensaments de pau i de benestar.
Aprèn a rebre, aprèn a donar.
Gaudeix de tu, sigues la teva millor companyia fins i tot abans de compartir el teu temps. Si no et gaudeixes tu, difícilment gaudiràs de compartir la teva vida amb algú per molt de temps.
Compartint l'experiència amb la parella
Si anheles tenir una parella amb qui compartir, gaudeix cada etapa de la teva vida, incloent-hi el temps de solitud, i viu aquest temps per conèixer-te i descobrir el que en realitat desitges i esperes.

I si tens parella però no sents plenitud, revisa els punts anteriors, practica'ls, viu-los, i pensa en els canvis que tu pots fer. Quan nosaltres canviem, les nostres circumstàncies canvien i fins i tot les persones que són al nostre voltant. ¡L'amor transforma!No només aquest 14 de febrer. Pot ser sempre. És possible fer l'amor. L´amor a la teva vida, l´amor cap als altres, l´amor en essència.
9