Una cançó de bressol , composada per Manuel Carrasco!

Els noms triats per als nadons nascuts a Barcelona ciutat i àrea metropolitana no segueixen la mateixa moda que a la resta de Catalunya. L’informe sobre l’evolució de la natalitat que ha publicat aquest dilluns l’Idescat recull quins són els antropònims masculins i femenins més reiterats del país i també per vegueries.

A Catalunya el nom estrella per als nens continua sent Marc, amb 443 naixements. Fa anys que acapara la primera posició. El segueixen tres monosíl·labs: Nil i Pol, que empaten a 436, i després Jan amb 425 que retrocedeix una posició respecte l’any passat.

També el nom de moda entre les nenes és un clàssic: Júlia –o Julia, sense accent– com passa des de 2017. N’hi ha hagut 476. Les següents són Martina amb 418 reiteracions –que l’any anterior estava en tercera posició–, Mia amb 408 i Emma amb 403.

En canvi a l’Àrea Metropolitana els noms de nen i de nena més repetits se surten d’aquesta norma per complet.

Els antropònims campions entre els nadons barcelonins no són cap d’aquests 8 noms.Els noms més posats a BarcelonaLa classificació territorial dels noms més posats revela que Barcelona va per lliure en els noms de moda per als nounats.

El 2021 el nom de nen més posat a l’àmbit metropolità ha sigut per primer cop Leo. El diminutiu de Leonardo s’ha emancipat i esdevé un popular nom propi. Pel que fa a les nenes, el més repetit ha estat Lucía. Dos denominacions amb la mateixa inicial, moltes vocals i de fàcil pronúncia internacional.

Cançó de Bressol dels Poti Poti per despedir i que dormi el l’ infant de nou com de primer cop!