Des de fa segles i en diferents cultures, s'ha insistit en atorgar als números un significat místic

Els números formen part de la nostra vida des de l'Antiguitat. Són una abstracció que ens ajuda a entendre i organitzar la realitat que ens envolta. No obstant això, hi ha qui va més enllà i atorga als números un significat més profund o, si es vol, metafísic.

La numerologia, igual que l'astrologia fa amb els planetes, creu en el poder dels nombres. Aquests poden determinar el nostre caràcter i el nostre destí. La majoria de corrents de la numerologia es refereixen al personal, a intentar definir als individus segons els números que els corresponen, encara que també hi ha significats més genèrics.

Els primers matemàtics practicaven la numerologia. És molt coneguda la teoria de "la música de les esferes" de Pitàgores, qui creia que el comportament de l'Univers es corresponia amb un seguit de proporcions numèriques que mantenien una harmonia. No obstant això, aquest tipus de pensament va caure en desús; amb el pas el temps, s'ha anat deslligant el místic del que científic, i avui dia la numerologia està considerada com una pseudociència.

Malgrat no tenir base científica, la veritat és que l'atribució d'un significat als nombres més enllà de l'quantitatiu, és una pràctica comuna en diferents cultures d'arreu del món. Pràctiques que persisteixen en el present, tant a Orient com a Occident, amb creences com que el 13 porta mala sort o que el 7 és el nombre del diví.

Tipus de numerologia

Hi ha diferents escoles o pensaments que relacionen els números amb determinats conjunts de valors o característiques.

Tenim, per exemple, la numerologia tàntrica. Cada persona compta amb un nombre de vida que sorgeix de la suma de el dia en que va néixer (nombre de l'ànima), el del mes (nombre de el Karma), de les dues últimes xifres de l'any de naixement (nombre de Regal Diví) i de seus quatre xifres (nombre de destinació). El resultat d'aquesta suma, aquest "número de vida", ens marca cap a on hem d'encaminar els nostres passos segons les nostres característiques personals.

D'altra banda, la numerologia kàrmica es refereix als diferents tipus de karma que afecten les nostres vides; en teoria, els números ens serveixen per detectar-los, conèixer el seu origen i ajudar-nos a guarir-los.
Com dèiem, són moltes les cultures i tradicions en què els números prenen una funció mística. Però, en general, quan parlem de numerologia ens referim simplement a una espècie d'astrologia dels nombres.

Es treballa habitualment amb els números de l'1 a l'9, tot i que també hi ha alguns especials ( "mestres") com el 11 o el 22. Normalment, cada número es correspon amb determinats trets de la personalitat, igual que ocorre amb els horòscops.
Per saber quin nombre ens correspon, trobem dos mètodes principals: la data de naixement o el nom. En el primer cas, es van sumant les xifres de el dia, mes, etc. fins que quedi un nombre de l'1 a l'9. En el cas de el nom, cada lletra té un valor numèric, per la qual cosa "sumen" les lletres. En la següent infografia pots fer la prova; veuràs els trets que, segons la numerologia, es corresponen amb alguns dels personatges de les sèries de televisió més populars tenint en compte el seu nom.
mejorbingoonline.com
Font: www.atlantico.net

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.