JOSEP MARIA BACHS

Recuperem l’ emissió del programa de Beteve “ Tele Monegal”per homenatjar a la televisió i a la figura d’ en Josep Maria Bachs de la mà d’ un gran periodista entès en televisió i de l’ ofici del art de fer televisió, com la d’ en Ferran Monegal!

Nascut al barri de Gràcia de Barcelona el 1944, a 13 anys ingressà a una escola de ràdio. Finalitzats els estudis de periodisme, treballà a Radio Juventud i d’allí passà a RTVE a Catalunya, on romangué 10 anys. Als estudis de Miramar participà en els programes Informatius MiramarOpinió i Giravolt.

Aquí un gag desenfadat del mestre Bachs !!

Mel i mató!….

Amb l’arribada de Televisió de Catalunya col·laborà en programes d’entreteniment: primer a Tres i l’astròleg (1984), i més tard Filiprim (1986-1989), on coincidí amb Jordi Estadella. Amb Filiprim, adquirí gran popularitat i rebé el premi TP d’Or al millor comunicador.

Filiprim va ser un concurs espectacle presentat per Josep Maria Bachs i a l’última temporada per Jordi Estadella, que es va emetre des de l’any 1986 i durant tres temporades a les tardes de Televisió de Catalunya.

En el següent vídeo el podeu recordar a ell i el format del concurs!

Imatges de www.uhf-tv.com Caratula d entrada el programa! Quines tardes? Les recordeu?

Altres programes van ser: La Parada,

 Dicciopinta, 2/4 de Bachs 

10 del 3.

El 1993 va ser escollit del programa de TVE Un, dos, tres… responda otra vez, dirigit per Narciso Ibáñez Serrador, substituint a Jordi Estadella. «Bachs és un home tremendament tímid i molt seriós, tant és així que davant les càmeres usa bigoti perquè no li reconeguin pel carrer. Té un humor molt especial, molt a l’estil britànic, que pot recordar als Monty Python», afirmà Ibáñez Serrador en la presentació de la novena etapa del programa davant la premsa. 

Aquí amb l’ Àngel escarceller on també el va seguir de TV3 al 1 2 3 , El nostre estimadissim avi de Catalunya , el avi de TV3

un moment de la subasta del 1 2 3 aquest cop no amb Maira López Ken , si no amb el mestre Bachs! Iniciant la temporada número 9 del concurs de Tve!

Més moment amb el nostre estimat Avi!

El 1996 va retornar a TVC amb programes com Ara va de riureSi l’encerto, l’endevino (1997) i A+a+ (2003). Des d’aleshores es va centrar en programes radiofònics a Catalunya Ràdio i Ràdio 4.

El 2001 va publicar Un home indefinit, novel·la sobre «teleescombraries». El setembre de 2006 va col·laborar en el programa de l’emissora RAC 1 La primera pedra, amb la secció Senyor Bachs, què passa?. L’abril de 2009 tornà a la televisió, en concret a Barcelona Televisió amb el magazine matinal Connexió Barcelona.

Josep Maria Bachs i Torner va morir el 16 de novembre de 2014 a 70 anys.

ET RECORDEM SEMPRE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.