Moment de l’any en què el Sol forma un eix perpendicular amb l’equador i en què la durada del dia és igual a la de la nit a tota la Terra. “Anualment es produeixen dos equinoccis: l’equinocci de primavera i l’equinocci de tardor” equinocci de tardor Equinocci que es produeix entre el 22 i 23 de setembre en l’hemisferi nord i entre el 20 i 21 de març en l’hemisferi sud, en el qual té lloc una intersecció entre l’equador i l’eclíptica, que correspon a el pas aparent de el Sol de l’hemisferi boreal a l’austral. “A l’hemisferi nord l’equinocci de tardor correspon a el moment en què comença la tardor”

La tardor és el mes en què comencen a baixar les temperatures, una transició entre l’estiu i el fred hivern, el nom prové de el llatí Autumnus, que significa “arribada de la plenitud de l’any”. D’altra banda, la tardor també fa referència a una època de la vida de les persones, concretament, el camí cap a la vellesa: “Període de la vida humana en què aquesta declina de la plenitud cap a la vellesa”, recull la RAE. L’anterior significat es pot aplicar també a aquesta definició, ja que es diu que una persona està “en la plenitud de la seva vida”. Aquest mes és sinònim de boscos rogencs, ja que les fulles dels arbres comencen a caure, tornado tot de tons grocs, ataronjats i marrons. De fet, aquesta estació està molt vinculada a l’agricultura i als camps. La Real Acadèmia Espanyola defineix el terme ‘otoñar’ en una tercera accepció de la següent manera: “Dit de la terra: assaonar, adquirir saó, per ploure prou a la tardor”. També es defineix com la “segona herba o fenc que produeixen els prats a l’estació de la tardor”. A nivell espiritual, és molt comú lligar el canvi d’estació a nova etapa, una nova oportunitat per fer canvis o iniciar nous projectes. En el cas de la tardor, es pot dir que és una època per desfer-se de tot el negatiu, vinculat això a la caiguda de les fulles, que finalment tornaran a créixer durant la primavera després de lluitar contra el dur fred de l’hivern. La tardor tindrà una durada de 89 dies i 20 hores, ja que acabarà el 21 de desembre amb el començament de l’hivern, una estació en la qual la durada dels dies disminueix més ràpidament. D’acord amb els criteris de més informació tardor.

A nivell espiritual, és molt comú lligar el canvi d’estació a nova etapa, una nova oportunitat per fer canvis o iniciar nous projectes. En el cas de la tardor, es pot dir que és una època per desfer-se de tot el negatiu, vinculat això a la caiguda de les fulles, que finalment tornaran a créixer durant la primavera després de lluitar contra el dur fred de l’hivern. La tardor tindrà una durada de 89 dies i 20 hores, ja que acabarà el 21 de desembre amb el començament de l’hivern, una estació en la qual la durada dels dies disminueix més ràpidament.

Poema:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.