Independents d’Ensenyament celebra el Dia Mundial del Docent sumant-se, un any més, a la iniciativa promoguda per la UNESCO que ens convida a reflexionar sobre els desafiaments pendents i les maneres de fer-los front amb la finalitat de promoure la professió docent.

En aquesta ocasió, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura posa el focus en les noves generacions de professors amb el lema “Joves Docents, el futur de la professió”, posant l’accent en la preocupant escassetat de docents a nivell mundial.

En un informe recent, l’organització internacional destaca l’existència d’un fenomen global determinant com és la pèrdua de prestigi i autoritat que sofreix la figura docent i identifica el principal repte que hem d’enfrontar a curt termini: com atreure i retenir en la pràctica a una nova generació de professors?.

Els baixos salaris, els repetits atacs als seus drets laborals i les pressions derivades de currículums antiquats i contínues reformes educatives són alguns dels factors comuns que s’han detectat com a precursors del desgast i descontent dels docents a nivell global.

Per això, FSIE reafirma el seu compromís de continuar treballant per a millorar i garantir als professionals de l’ensenyament concertat, privat i d’atenció a persones amb discapacitat, unes condicions laborals i salarials dignes, justes i concordes a la professionalitat, qualitat i exigència amb la qual ells exerceixen la seva labor.

Des de FSIE volem insistir, una vegada més, en la necessitat de la creació d’una Llei de la Professió Docent que reguli els drets i obligacions de tots els professionals de l’educació amb independència de la naturalesa dels seus centres de treball. Una llei que garanteixi unes condicions laborals dignes, que estableixi els paràmetres d’una formació inicial de qualitat i adequada a les necessitats reals dels docents i que reflecteixi la importància de la formació permanent. Només d’aquesta manera podrem establir les bases d’un sistema educatiu en el qual la figura del professor recuperi el respecte i el prestigi i en el qual es valori la importància que la seva missió té en el desenvolupament del teixit social que conformarà les comunitats del futur. FSIE, per part seva, vol aprofitar la celebració d’aquest dia per a agrair a totes i tots els professors la seva dedicació i compromís i felicitar-los per la seva professionalitat en l’acompliment d’una labor tan important i de tanta responsabilitat com és formar a les generacions del futur.

Video reivindicant el Dia Mundial de la Docència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.