L’11 de novembre se celebra el Dia del Solter, una data que va sorgir a la Xina però que ja s’ha estès a tothom. Té com a objectiu celebrar l’orgull de ser solter i actualment ha esdevingut una de les celebracions més importants del comerç on line. Per què se celebra el Dia del Solter l’11 de novembre? La cita té el seu origen a la Universitat de Nanquín que la promou des de 1993. També coneguda com a “doble onze” per celebrar-se l’11/11, és una data que busca disminuir una mica els nivells d’estrès a la societat xinesa on el matrimoni és un pas important sobretot per als membres masculins. A causa del ferri control de la natalitat en aquest país, avui dia hi ha molts més homes que dones i casar-se s’ha tornat una tasca titànica.

Ja

S’estima que actualment hi ha més de 20 milions de solters a la Xina i tots busquen amb interès formar una família i complir aquest requisit important dins de la societat.

La raó de la seva importància és no deixar morir el llinatge, cosa que des de l’antiguitat és essencial per a aquesta cultura. En què s’ha convertit realment el Dia del Solter Són moltes les empreses que aprofiten aquesta efemèride per llançar campanyes de vendes agressives, i realment el Dia del Solter s’ha convertit, per dir-ho així, en el Dia Mundial del Shopping.

De

Al principi el Dia del Solter o GuanggunJie com es coneix en xinès, buscava menysprear el dia dels enamorats i per això se celebra l’11/11, perquè a la Xina el número 1 també significa una persona sola. Però amb el temps aquesta celebració ha mutat per convertir-se en la festa més consumista de tot Àsia. El nombre de vendes que ronda aquesta festivitat és de tal magnitud que l’any 2012 Alibaba Group, va registrar el terme doble 11 com a propi i des de llavors només veu créixer els seus guanys aquell dia passant de 5800 milions de dòlars el 2013 a 30.800 milions de dòlars el 2018, sumes gens menyspreables per haver estat fetes en el que es coneix com el Black Friday xinès.

Publicitat impactant Haver transformat el Dia del Solter en una de les dates més comercials d’Àsia i de mica en mica del món (actualment s’estima que només a Europa aquesta festivitat mou al voltant de 22.300 milions d’euros), no ha estat una casualitat. En realitat darrere aquest èxit hi ha grans sumes de diners que se li han pagat a reconegudes estrelles perquè prestin la seva imatge i promocionin el dia. Entre elles hi ha l’actriu Nicole Kidman, el futbolista David Beckham, la tennista Maria Xarapova i el jugador de bàsquet Kobe Bryant, només per nomenar-ne algunes. Així que ja saps, aquest proper 11 de novembre, més que celebrar la teva solteria, hauries d’aprofitar la data per comprar-te aquest gadget que tant anheles, sobretot perquè ho aconseguiràs a un preu molt econòmic. Recorda compartir ofertes fent servir el hashtag #DíadelSoltero i que tinguis una bona compra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.