ALGUNES DE LES AFIRMACIONS QUE SEGUEIXEN LES PARELLES CONSCIENTS

 1. Sóc responsable de la meva felicitat no de la teva, tu ets responsable de la teva felicitat no de la meva.
 2. Sóc responsable de la meva patiment no de el teu, tu ets responsable de la teva patiment no de el meu.
 3. Et trio conscientment a tu i tu em tries conscientment a mi, ningú ens obliga a estar junts, ho fem perquè volem.
 4. Em conec a mi a través de tu i tu et coneixes a tu a través del meu, la nostra relació és un joc de miralls i projeccions on ens veiem reflectits.
 5. Aprenc de tu i tu aprens de mi, som oposats i complementaris, el conflicte és el que ens fa créixer, madurar i evolucionar, desenvolupant tot el nostre potencial.
 6. Tu no em completes sinó que em complementes, jo no et complet sinó que et complement, no som mitges taronges esqueixades sinó
 7. taronges senceres.
 8. Et accepto tal com ets i tu em acceptes tal com sóc, no et vull canviar i tu no em vols canviar, ens estimem tal com som i ens comprometem amb regar la flor que és la nostra relació de parella, creant les condicions perquè creixi sana i forta i bella.
 9. Respecte la teva llibertat i tu respectes la meva llibertat, vivim i ens deixem viure, honrant la nostra individualitat i singularitat.
 10. Em comunico amb tu i tu et comuniques amb mi, vam crear un vincle íntim basat en l’honestedat, la confiança i el respecte, aprenent a comunicar-nos amb empatia i assertivitat per establir compromisos que ens beneficien mútuament.
 11. Creem el nostre propi acord de parella, qüestionem el motlle de parella tradicional i convencional atrevint-nos a crear un acord de parella que honri qui veritablement som sense importar el que pensi la societat. Borja Vilaseca