Extret del podcast de l’ Ofici de viure base d’ inspiració!! Gràcies Gaspar Hernández!

L’ofici de viure és un programa de Catalunya Ràdio conduït per Gaspar Hernàndez. En l’espai, es tracten temes com el creixement personal, la psicologia positiva i nova espiritualitat.

LES FERIDES DE LA ÀNIMA I EL AMOR! ❤️

Les ferides de l’ànima i el cor pesen molt més en una persona que les del cos. L’ésser humà sent, és vulnerable, per fort que vulgui ser sempre es veu afectat per decepcions, frustracions, enuigs i pèrdues. Així és la vida, i és impossible escapar a la seva saviesa interna, per més que aquesta saviesa més d’una vegada, sigui oposada a la lògica mental de l’ésser humà. Com guarir les ferides de l’ànima i del cor? Com es pot escapar d’aquest dolo r que pesa dins teu? Us donem els consells que necessites per poder tirar endavant.

Com guarir l’ànima ferida Per poder curar l’ànima és important que prenguem la responsabilitat de tenir cura d’un mateix. Especialment, quan aquestes ferides pesen massa. En aquest cas, intenta estar més temps només perquè les companyies excessives es poden convertir en soroll per a la teva ment, quan necessites mirar dins teu i connectar amb tu. És millor que busquis amics amb qui fins i tot pots estar en silenci. La veritable amistat, es fonamenta en la presència. La tristesa és humana i, com a tal, és important assumir-la i viure-la. A més, és important analitzar les causes de la tristesa present per poder avançar i posar-hi un remei. Per exemple, si la causa de la teva tristesa és un desamor, aleshores, ha arribat el moment de trencar tot contacte amb aquesta persona que t’ha trencat el cor, per això, et recomanem el següent article: recepta per curar el mal d’amors.

Com guarir les ferides de l’ànima amb el pas del temps Tomàs d’Aquino afirma que el temps tot ho guareix i que, al principi, el dolor se sent més. Per tant, aprendre a esperar és l’única fórmula a l’hora d’anar alleujant aquest dolor que és a l’interior i que no se’n va d’un dia a l’altre. Pots llegir llibres perquè a través de la imaginació potencies el teu propi benestar. Conrea la bellesa a través de l’exercici de les teves aficions. Passa més temps a casa perquè necessites un espai d’intimitat per poder estar bé i ser tu de debò al cent per cent. Haver de fer l’esforç d’aparentar que estàs perfectament davant dels altres, quan no és així, pot arribar a trencar-te. Per curar les ferides de l’ànima i del cor no has de fugir del dolor sinó que t’hi has d’enfrontar, acceptar-lo i superar-lo. Posar una tireta o una cortina de fum no et servirà de res més que endarrerir o allargar el patiment. Després d’una decepció o d’una situació dolenta és normal que sentim tristesa i dolor, per tant, ho hem de viure. Fa marxada de la vida.

Sanar l’ànima i guarir el cos Una manera molt efectiva de curar les ferides de l’ànima és centrar-te en el teu estat de salut física. Fer esport, menjar de manera equilibrada, meditar i cuidar el teu cos és una tècnica per tornar a equilibrar la teva ment i trobar el benestar psicològic. D’aquesta manera, no només sabem com guarir l’ànima espiritualment, sinó que aconseguirem guarir el cos i cultivar la nostra salut.

Sanar ferides emocionals amb aquests consells Si vols aprendre com guarir les ferides de l’ànima i del cor és important que sapiguem la causa del nostre dolor. Moltes vegades, el dolor pot fer una relació amb algú (tant amorosa com d’amistat o familiar), per la mort d’un ésser estimat, per la traïció d’algú, etcètera. Trobar la causa del nostre malestar és el primer pas per poder guarir les nostres ferides. A més d’això, aquí us deixem alguns consells que us ajudaran a guarir ferides emocionals i, així, poder tornar a recuperar el control: Accepta la ferida i n’aprèn: tal com ja t’hem indicat, no has de fugir del dolor sinó que has de mirar-lo cara a cara, acceptar-lo i superar-lo. Aquesta és l’única manera que aquest procés el puguis superar de manera sana i beneficiosa per a tu i el teu futur. El dolor forma part de la vida i, per això, n’hem d’aprendre i viure’l com una etapa més de la nostra existència. No et retreu res: és clar que podries haver fet alguna cosa de manera diferent per no sentir-te així però què vols fer ara? Res. Recrear-te en tot allò que vas poder fer i no vas fer no t’aportarà res més que patiment i entrar en un cercle d’autocàstig del que és molt difícil sortir. Perdona’t a tu mateix i continua cap endavant. Considera aquesta ferida com a creixement: la vida és un continu aprenentatge, oi? Per tant, has de saber que t’ensenyarà tant a les bones com a les dolentes i, de fet, és dels fracassos i del dolor on més es pot aprendre i aconseguir un ensenyament. Les ferides del cor poden ser molt doloroses, però, és important prendre-s’ho com una experiència important. Dóna’t temps: i com ja hem dit és important no tenir presses per superar aquesta fase. Dóna’t el temps que necessitis, no t’amagaràs ni et pressionis. Deixa’t estar tranquil·la, guarint-te les teves ferides i aprenent del que ha passat. El temps és el mestre en aquestes situacions així que, a poc a poc.

Frases per guarir l’ànima Per ajudar-te a que puguis guarir l’ànima i curar les ferides del cor, a continuació et donarem algunes frases que et podran servir d’inspiració i ajudar-te a viure aquesta etapa de manera positiva i constructiva: Somriu per tot el que has après i deixa de plorar pel que has perdut Allò essencial és invisible per als ulls, només el cor ens deixa veure bé Un cor trencat és una nova oportunitat per obrir-se i recompondre’s de nou Tot en aquesta vida és creixement: de les caigudes se n’aprèn molt més que del camí Les grans gestes comporten riscos Arriscar-se és de valents.