Autoconeixement Com pot ajudar l’Astrologia a la psicologia?

Si coneixem la naturalesa de la nostra composició energètica, podem utilitzar els nostres recursos de manera més creativa i positiva: com fer conscients els nostres patrons inconscients.

Com pot ajudar l’Astrologia a la psicologia?

Si coneixem la naturalesa de la nostra composició energètica, podem utilitzar els nostres recursos de manera més creativa i positiva: com fer conscients els nostres patrons inconscients.

Des de l’antiguitat, l’home va començar a adonar-se que observant el cel podia obtenir informació vital per fer-ne més fàcil la supervivència. D’acord amb quins planetes o estrelles estiguessin en determinat lloc del cel, es repetien situacions climàtiques o èxits i fracassos agrícoles.

Així comencem, com a espècie, a estudiar les lleis del firmament, per fer la nostra vida quotidiana més pràctica i eficient. Com a exemple, podem citar els efectes de les fases lunars per a les sembres i la predicció de marees en navegació i pesca fins avui utilitzats. També l’ésser humà es va adonar que les influències planetàries no podien estar absents i tenien efectes a l’estructura energètica dels éssers vius. Per això, va començar a estudiar la tremenda complexitat d’influxos planetaris i les seves configuracions, per conèixer els patrons i les tendències que generen en nosaltres.

Però, quina aportació pot fer l’Astrologia a la psicologia, que ajuda a comprendre els nostres psiquis de manera que puguem descobrir patrons de conducta inconscients que conspiren contra nosaltres?

Allò que anomenem Carta Natal d’una persona (que és la ubicació dels planetes en el moment exacte del naixement) podem veure inclinacions importants a determinats patrons de conducta, tendències de caràcter, naturalesa de l’individu i molta informació de gran utilitat per al psicòleg , que ràpidament podrà, complementat amb l’intercanvi pacient-terapeuta, descobrir l’estructura energètica que posseeix la persona, quines són les seves inclinacions, talents i sensibilitats.

Aleshores, el trànsit del procés terapèutic es pot fer convivint amb les energies del pacient i donar-li una canalització positiva a alguna energia que hagi estat infeliçment canalitzada.

Vegem-ne alguns exemples. Un advocat reeixit, que va estudiar aquesta carrera perquè és una tradició familiar, té una profunda insatisfacció interna que no sap què és i en la Carta Natal de la qual apareixen planetes que indiquen gran sensibilitat artística o musical. Coneixent això, el terapeuta pot fer conscient això en el pacient i proposar-li començar a tocar algun instrument musical: d’aquesta manera aquesta energia pot ser expressada i provocar en la persona gran plenitud, o fins i tot fer canviar totalment el mode de vida, adonant-se de que ser exitós no és garantia de felicitat. Un altre cas comú són persones que no aconsegueixen la parella i que somien, recurrentment, que són enganyades o desil·lusionades. La majoria de vegades hi ha indicis molt clars d’aquestes inclinacions a la Carta, en general són persones que inconscientment senten una atracció irresistible cap a persones amb aquestes característiques energètiques percebibles en plans molt subtils. A l’entrevista amb el psicòleg podrien dir: “odio les mentides” o “no m’agraden les persones deslleials i sempre em toquen a mi”. I és això mateix el que genera una energia neptuniana forta a la seva Carta Natal mal canalitzada i no conscient.

Coneixent la naturalesa de la nostra composició energètica, podem utilitzar els nostres recursos de manera més creativa i positiva. Ser conscient és la solució a la majoria dels problemes psicològics humans i en això l’Astrologia pot ajudar la psicologia a descobrir i fer conscient els patrons inconscients que operen en nosaltres i desfer el mecanisme per deixar que flueixin experiències més fresques i espontànies alineades amb la naturalesa.

Fonts : Clarin.com