El VIH continua sent un important problema de salut pública que afecta milions de persones a tot el món.

Si bé s'han registrat progressos significatius en les darreres dècades, no s'han aconseguit importants fites mundials previstes per al 2020.

La divisió, la disparitat i el menyspreu pels drets humans són alguns dels problemes que van permetre que el VIH esdevingués una crisi sanitària mundial i que ho continuï sent. Ara, la COVID-19 està agreujant les desigualtats i pertorbacions dels serveis, fent que la vida de moltes persones amb VIH sigui més difícil.

El tema del Dia Mundial de la Sida 2021 és «Acabar amb les desigualtats. Posar fi a la sida». Amb un èmfasi especial a arribar a les persones que s'han quedat enrere, l'OMS i els seus associats destaquen les desigualtats creixents en l'accés als serveis essencials relacionats amb el VIH.

Aquest 1 de desembre del 2021, l'OMS fa una crida als líders mundials i als ciutadans perquè s'uneixin per fer front a les desigualtats que influeixen en la sida i arribar a les persones que actualment no reben els serveis essencials relacionats amb el VIH