A BARCELONA ES PREVEEIXEN POSSIBLES NEVADES EL PROPER DIMECRES 18 DE GENER

El dia més fred i en què la cota de neu podria ser més baixa és el proper 18 de gener. Aquest dimecres les temperatures cauran i la cota de neu podria estar per sota dels 200 metres d’alçada. Barcelona podria cobrir-se de blanc, encara que s’espera que aquestes nevades siguin irregulars i que on la neu de veritat sigui als Pirineus, on les precipitacions seran molt altes.

MACRO GRAN NEVADA EN BARCELONA EN EL AÑO 1962 EN LA IMAGEN LA PLAZA CATALUNYA FOTO BERT
Una de les nevades més històriques de Barcelona! 1962 i l’altre 2010

8 de març de 2010. Es coneix com la major nevada a Barcelona després de la de 1962. Durant aquesta jornada, tota la capital 4 i 15 de gener 1914. En aquestes dues jornades es van acumular més de 20 centímetres de neu a la ciutat de Barcelona. Va ser la primera de les grans nevades del segle XX i així ho recollia l’edició de La Vanguardia del dia 15 de gener de 1914.15, 16 i 17 de febrer 1938. En plena Guerra Civil i en un dur moment històric en què moltes famílies barcelonines passaven molta penúria, durant tres dies va caure una de les grans nevades de l’època provocant problemes logístics de tot tipus. 24, 25 i 26 de desembre 1962. La nit de Nadal del 1962 va caure a Barcelona la que és coneguda com la nevada del segle. Començant a caure flocs durant la tradicional Missa del Gall, el matí del dia de Nadal Barcelona estava submergit sota gairebé mig metre de neu, la qual cosa va produir problemes en els subministraments i els terrats. 21 de novembre de 1999. Última nevada del segle XX i especialment curiosa si tenim en compte que va caure a la tardor.

Com expliquen les cròniques, l’aeroport del Prat va ser el principal perjudicat d’aquest fenomen inesperat que no tenia precedents documentats fins ara. deixant una postal per a la història: les platges de la Barceloneta absolutament blanques.

Entre dimecres i el cap de setmana és quan s’esperen les temperatures més baixes. Els models dibuixen un escenari amb glaçades generals a l’interior i bona part del prelitoral i, fins i tot, els matins més freds, podria arribar a glaçar tímidament en alguns dels trams més freds de la costa.

La temperatura a Barcelona podria baixar dels 5 ºC al centre

Amb aquesta situació, els valors de temperatura que podem registrar a Barcelona podrien ser força baixos, especialment durant el segon tram de la setmana.

A ulls dels models, és probable que el centre de la ciutat pugui registrar alguna mínima inferior als 5 ºC però sense arribar a glaçar, un fet que no es pot descartar en alguna raconada de Collserola o, fins i tot, a l’entrada del riu Besòs a Barcelona. Els migdies més freds podrien quedar a l’entorn dels 10 ºC.

ENCARA QUE NEVI PLOGUI I FACI VENT AGAFA EL TAXI 🚖I NO VAGIS EN WC !