Com és tracte?

Com en tot tipus de trastorn, el primer pas per tractar-lo és ser conscient que hi ha un problema i analitzar què passa.

El psicòleg intentarà arribar a l’arrel del problema, concretament d’aquests pensaments obsessius i recurrents. L’especialista anirà donant pautes i estratègies al pacient perquè vagi canviant aquesta conducta que sorgeix del pensament obsessiu.

L’objectiu és que a poc a poc es torni més racional i no es deixi endur tant per les emocions. A partir d’aquí, la persona hauria de començar a prendre el control de la seva vida i encarar el futur sense dependre de ningú.

Al seu llibre Love and Limerence – The experience of being in love, recollia les conclusions d’un estudi sobre l’amor romàntic. Segons l’autora, la limerència implica més una addicció a una altra persona que no pas un enamorament i porta a l’abandonament d’un mateix. Així, la limerència és l’estat mental involuntari en què una persona se sent enamorada d’una altra i desenvolupa una necessitat obsessiva i imperant de ser corresposta. Aquest sentiment, que causa molt patiment i que moltes vegades passa de forma inconscient, pot produir-se cap a la parella, cap a un amor platònic o fins i tot cap a les persones que pràcticament no es coneix. Aquest trastorn fa que l’amor deixi de ser un sentiment plaent per convertir-se en una tortura en qui el pateix.