Dia de l’amic: ¿quins països ho celebren el 20 de juliol? A més de l’Argentina, altres quatre països aprofiten el dia d’avui per celebrar l’amistat; l’ONU va establir que la data global és el 30 de juliol

HOMBRES G
Porque no ser amigos..

20 de juliol, representa un ritual per als argentins. Pensar regals, escriure cartes, i fonamentalment, generar una trobada encara que sigui virtual, arran de les restriccions pel coronavirus. El dia de l’amic és part de part de la idiosincràsia nacional. Això mateix es repeteix a Uruguai, Brasil, Espanya i Xile, on també celebren en la mateixa data. No obstant això, els altres països de el món ho festegen en altres fechas.La data global del Dia Internacional de l’Amistat és el 30 de juliol, establerta per l’Assemblea General de Nacions Unides el 2011. Buscaven l’amistat entre els pobles, els països i les cultures, per presentar una oportunitat d’estendre ponts i inspirar iniciatives de pau. A més, la data té com a objectiu motivar els joves a realitzar activitats d’inclusió de les diferents cultures i fomentar el respecte entre elles, per promoure la diversitat. Dia de l’Amic: frases de grans pensadors sobre l’amistat Per commemorar el Dia Internacional de l’Amistat, l’ONU convida a tots els Estats Membres, les organitzacions internacionals i regionals, així com a la societat civil, a realitzar esdeveniments i activitats que contribueixin als esforços de la comunitat internacional per promoure el diàleg entre les civilitzacions, la solidaritat, la comprensió i la reconciliació.

Dia de l’amic al món A Argentina, Uruguai, Xile, Espanya i el Brasil se celebra el 20 de juliol. La data sorgeix de l’pensador argentí Enrique Febbraro, qui en 1969 es va mostrar summament commogut per l’arribada de Neil Amstrong a la Lluna. Va entendre que l’esdeveniment agermanava a tots els homes, més enllà de color, religió o ideologies. Per aquesta raó, va escriure milers de cartes a tothom i va rebre també milers de respostes. Va aconseguir que el Dia Internacional de l’Amic s’acceptés en molts països i, per descomptat, en l’Argentina. Paraguai és un dels països que més importància li va donar a el Dia de l’Amic. Les celebracions tenen origen en la Croada Mundial de l’Amistat, realitzada en 1958. Des d’aquest moment, es va fixar el 30 de juliol com a Dia de l’Amistat. La data va portar més endavant a que es declari a les Nacions Unides. Bolívia: el “Dia de l’Amistat” se celebra el 23 de juliol. Colòmbia: des de fa alguns anys, se celebra el segon dissabte de març. Si bé al setembre tenen el Dia de l’Amor i l’Amistat, estudis reflectien que la majoria ho passava amb la seva parella. És per això que es va decidir establir un dia únicament per als amics. Estats Units, Canadà, Gran Bretanya, Índia, Malàisia, Indonèsia i Àsia ho celebren el primer diumenge d’agost. Perú: se celebra el primer dissabte de juliol per una iniciativa duta a terme per una coneguda marca de cerveses. A Mèxic, Veneçuela i Equador, el Dia de l’Amic és el mateix que el Dia dels Enamorats, el 14 de febrer. Excepte a Espanya, a Europa no se celebra el Dia de l’Amic.

Perquè no el comencem a celebrar Avui! 20 de Juliol

Gossos ” Tens un Amic”.

Qui té un amic té un tresor ,

Benvingut !! Dia del AMIC I l’ Amistat.”

Ona Moments TV .Com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.