Ona moments vol donar tot el nostre suport a les persones afectades.

El Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi se celebra cada 10 de setembre amb l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre la primera cause de mort externa a Espanya. Al 2018, darrer any del que es tenen dades, va morir 3.539 persones a Espanya per aquesta causa (2.619 homes i 920 dones). Aquesta xifra suposa un descens del 3,7% respecte al número de morts per suïcidi a l’estat al 2017, tot i que continua sent la principal causa de mort externa, i doble en número de víctimes als accidents de trànsit.

Amb motiu del Dia Mundial que se celebra avui, la Confederación Salud Mental España (SME), de la qual part la Federació Salut Mental Catalunya, ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu de reclamar un pla nacional de prevenció de la mort per suïcidi, així com altres reivindicacions com:

  • formació específica pels professionals d’atenció a les persones,
  • més campanyes de sensibilització,
  • la creació d’un telèfon d’atenció 24 hores, gratuït i de tres xifres
  • i recursos per l’educació i la cura de la població infantojuvenil

La campanya de SME inclou també vídeos amb testimonis en primera persona de supervivents i familiars de víctimes, així com recomanacions per a persones amb ideacions suïcides, i pels seus familiars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.