Cadena 13

Emissora de ràdio privada generalista


Avui tenim el gran privilegi de poder comptar amb Miquel Murga, persona que va formar part de la primera cadena privada en català . Ràdio Avui Cadena 13 més popular com a Cadena 13, de les seves 13 emisores que emetien arreu del territori català de la mà d´Enric Frigola, que en va ser el director. Una ràdio moderna pionera , apartant-se de ser clàssics i obrir nous formats , noves maneres de fer ràdio com bé ens explica en Miquel Murga en aquesta entrevista.

La cadena comptava amb institucions del món de la ràdio com Mari Sampera o Salvador Escamilla i gent jove d’una nova fornada com Mònica Terribes , Jordi Basté o el gran Queco Novell! També porten el futbol i el Barça per primer cop i per una ràdio privada per tots els indrets i pobles de Catalunya de la mà d’en Ramon Serra i de l’ Alfons Murga!

Tenim el honor de conversar i fer memòria de la primera ràdio privada en català . Una ràdio pionera que va obrir fronteres i maneres de fer per altres emisores de ràdio actuals . Parlem de la gran Cadena 13 amb el gran mestre, comunicador, actor i ara també director de teatre Miquel Murga que ens farà cinc i més cèntims del que va ser aquella gran aventura de Cadena 13

Entrevista a Miquel Murga – Cadena 13

Ir a descargar

Pioners també amb les retransmissions del Barça per tota Catalunya!
Una de les graelles de Cadena 13

Cadena 13 fou una emissora de ràdio privada en català de caràcter generalista i comercial. Va començar les emissions el 12 de desembre de 1983 i les va finalitzar el 1992. Hom considerava aquesta cadena vinculada a la Fundació Catalana de Comunicació.

Entre els professionals de la ràdio hi havia: Fina BrunetSalvador EscamillaPepa FernándezEnric FrigolaAlbert MallaGemma Nierga i Francesc NovellMònica Terribas, Alfons Murga, Xavier Guix, Miquel Murga, Ramon Serra, Pep Vila, Xavier Palau, Joan Gil

Història:

Promo de cadena 13

El 28 d’abril de 1990 es va fer públic que la cadena COPE, per mitjà de les seves societats Ràdio Sabadell i Editorial Catalana, havia arribat a un acord amb els accionistes de la societat radiofònica Cadena 13 per adquirir el 50% del seu capital.

Programes

  • Campi qui dormi
  • Catalunya en joc
  • El so màgic
  • Esports amunt
  • Joc de dames
  • Mallamusicals, programa presentat per Albert Malla.
  • Música a la carta
  • Temps era temps

Emissores

Promo de Cadena 13